Hírek

Tiszta Amerika: megérkeztek a beszállítói online kuponok

2010-10-26Nagy András

Tiszta Amerika: megérkeztek a beszállítói online kuponokPár hónapja még arról szóltak a hírek, hogy végre Magyarországon is meghonosodni látszik az online kuponozás az FMCG szektorban. Az események azóta hihetetlenül felgyorsultak ezen a piacon. Ez azt is jelenti, hogy előbb-utóbb felzárkózunk az olyan nagy online kuponozó nemzetekhez, mint például az Amerikai Egyesült Államok.

A napiakciok.hu, Magyarország legnagyobb online kupongyűjtő oldala, a napokban tette elérhetővé a közel 10 híres cégcsoport termékeire beváltható új típusú online kuponjait. Az újítás lényege, hogy a kedvezményt nem a kiskereskedelmi cég, hanem annak beszállítója biztosítja, a kiskereskedő vásárlói számára.

A kuponok segítségével olyan neves márkatermékek érhetőek el kedvezményesen (a Cora miskolci és fóti áruházaiban), mint a Procter&Gamble, Foodnet Kft, Colgate-Palmolive, Béres Gyógyszergyár, Energizer, Henkel.

Az ötlet Besenyei Kálmántól, a hazai online kuponozás elismert szakértőjétől származik, aki évek óta azért küzd, hogy a magyar piac elfogadja és kihasználja az online bónokban rejlő hatalmas lehetőségeket. „A divat világában például szinte minden területet átfogunk a kupon akcióinkkal, évente többször tartunk kupon napokat a folyamatosan megjelenő kuponok mellett. Az eredeti ötletem azonban évek óta az, hogy a FMCG szektor lehetőségeit kihasználjuk és egy olyan jól működő rendszert tudjunk kiépíteni, amilyen az amerikai. Most úgy tűnik, végre sikerül a megvalósítás is" - állítja a szakértő.

Kálmán a Norwalk Community College-ben végezte tanulmányait Kommunikáció szakon, az alapötlet éppen ebben az időszakban fogalmazódott meg benne. Hazatérte után létrehozta hazánk egyik legnagyobb online kupongyűjtő oldalát a napiakciok.hu-t, mely 3 éve működik sikeresen.

A kuponguru a DotCommerceDay-en mutatja be, hogyan használható ez az eszköz, akár közvetlenül a márkák és azok képviselői számára, az online és az offline kereskedelem összekapcsolására.

Téma
Az esemény támogatói
Kiemelt támogatók
További támogatók
Koncepció és program
Közös szervezésben
Affiliate marketing

A Wikipedia szerint az affiliate marketing (a magyar szakirodalomban partnerprogramként is szerepel) egy olyan online marketingtechnika, amelynek során egy üzlet megjutalmazza affiliate partnereit az azok hirdetései erőfeszítései eredményeképpen létrejövő vásárlásokért.

további részletek »Elektronikus kereskedelem

Az elektronikus kereskedelem (e-kereskedelem) vagy más néven e-commerce az internet felhasználásával történő áruk eladását, vásárlását, valamint cseréjét jelenti.

további részletek »Hűségprogram

Az e-kereskedelemben is gyakori a hűségprogramok alkalmazása, amit számos promóciós eszköz egészít ki. A legelterjedtebb ezek közül az online kereskedelemben is a pontgyűjtő akciók meghirdetése, illetve a CRM adatbázis intenzív használata (pl. e-mail marketing támogatásra).

további részletek »

helyszín

Boscolo New York Palace Hotel
1073 Budapest
Erzsébet krt. 9-11.
Tel.: (+36 1) 886-6111

kapcsolat

Kreatív Csoport
E-mail cím: matiszkok@kreativ.hu
Tel.: (+36 1) 430-4570
Fax: (+36 1) 430-4579