Hírek

Pénz a Facebook-ból? Ez most komoly?

2010-09-23Nagy András

Pénz a Facebook-ból? Ez most komoly?A buzzword-ök toplistájának vezető helyét foglalja el, és minden bizonnyal esélyes a „hall of fame" örökös tagságra a lassan (dehogy lassan, gyorsan) kontinens méretűre duzzadó közösségi portál, a Facebook. Az oldalon ismerőseinkkel tarthatjuk a kapcsolatot, játszhatunk, vagy - ha vállalatként lépünk fel - komoly pénzeket költhetünk, nem is haszontalanul. De pénzt keresni - azt azért nem. Vagy mégis?

Lehetséges - persze a dolog nem egyszerű. Kell hozzá jó ötlet, stratégia egy komoly rajongói bázist felépítéséhez, végül képesség, hogy a rajongói bázist vásárlói közösséggé, vagy egyfajta médiává alakítsuk. Előbbi esetről tanúskodnak a gombamód szaporodó közösségi vásárlási oldalak, illetve a Facebook-on cseperedő vásárlói közösségek.

A közösségi oldalakra célzott kampányokkal felépített rajongói csapat - szaknyelven fogalmazva a „vásárolt média" segítségével felépített „önkéntes média" - továbbértékesítése áll Starcz Ákos, a Bookline vezérigazgatója előadásának középpontjában a DotCommerceDay-en. A Bookline az online kereskedelmi piacon is szokatlan intenzitással keresi az új üzleti lehetőségeket, egyebek mellett ebből is ízelítőt nyújt az előadás.

Téma
Az esemény támogatói
Kiemelt támogatók
További támogatók
Koncepció és program
Közös szervezésben
Affiliate marketing

A Wikipedia szerint az affiliate marketing (a magyar szakirodalomban partnerprogramként is szerepel) egy olyan online marketingtechnika, amelynek során egy üzlet megjutalmazza affiliate partnereit az azok hirdetései erőfeszítései eredményeképpen létrejövő vásárlásokért.

további részletek »Elektronikus kereskedelem

Az elektronikus kereskedelem (e-kereskedelem) vagy más néven e-commerce az internet felhasználásával történő áruk eladását, vásárlását, valamint cseréjét jelenti.

további részletek »Hűségprogram

Az e-kereskedelemben is gyakori a hűségprogramok alkalmazása, amit számos promóciós eszköz egészít ki. A legelterjedtebb ezek közül az online kereskedelemben is a pontgyűjtő akciók meghirdetése, illetve a CRM adatbázis intenzív használata (pl. e-mail marketing támogatásra).

további részletek »

helyszín

Boscolo New York Palace Hotel
1073 Budapest
Erzsébet krt. 9-11.
Tel.: (+36 1) 886-6111

kapcsolat

Kreatív Csoport
E-mail cím: matiszkok@kreativ.hu
Tel.: (+36 1) 430-4570
Fax: (+36 1) 430-4579